Limba / Nyelv / Sprache
 
 
Căutare în conținutul paginii

 
 
S.C. Nordman Product S.R.L.

Telefon/Fax
(+4)0260-672242
Manager:
(+4)0766-641518

Adresa poștală:
Camăr, 291,
județul Sălaj
România
Cod postal: 457060.
Mai multe informații >>


 

Pinul Silvestru (Pinus Sylvestris)

Pinul Silvestru (Pinus Sylvestris) Pinul silvestru este o specie indigenă, putând depăşi 35 m, dar talia diferă mult în raport cu condiţiile ecologice în care pinul silvestru se dezvoltă.

Pinul silvestru este o specie cu areal vast, ocupând peste 145 milioane hectare, ceea ce înseamnă circa 3.7% din pădurile globului.

El apare de la vest la est, de la Oceanul Atlantic la Oceanul Pacific (Europa, Asia), iar de la nord la sud, de la peste 70° latitudine nordică (nordul Scandinaviei) la sub 40° latitudine (Peninsula Iberică).

În vastul areal, apare compensarea latitudinii cu altitudinea, astfel încât în regiunile nordice şi vestice apare frecvent ca arbore de câmpie (Scandinavia, Siberia, ţinuturile baltice), iar la est şi sud doar în regiunile montane (Pirinei, Alpi, Balcani, Carpaţi). În concluzie, la nivelul arealului general, limita altitudinală creşte de la nord la sud şi de la vest la est.

În România este puţin răspândit comparativ cu alte ţări, vegetând spontan, insular, în lungul Carpaţilor şi în Apuseni, pe stâncării aride, turbării etc. Cert este că actualele staţiuni sunt refugii ale pinetelor de dinaintea glaciaţiunii (circa 9000 ha, adică 0.14% din fondul forestier românesc), acolo unde alte specii lemnoase nu au reuşit să se instaleze datorită condiţiilor vitrege.

În țara noastră, pomii de crăciun, în general, provin din producții agricole și grație acestui fapt apărarea acestei tradiții de a împodobii pom de crăciun nu deteriorează natura .
Pentru mai multe informații, oferte, vă rugăm selectați meniul Ofertă sau contactați-ne!

Mai multe imagini